Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα από την επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο Βουκουρέστι! [ΦΩΤΟ]

Κατάληψη της Εθνικής Οδού στο ύψος του Ruse της Βουλγαρίας

Όταν θέλει κάποιος να διαμαρτυρηθεί στην Ελλάδα το πιο σύνηθες φαινόμενο είναι το κλείσιμο των δρόμων και πιστεύαμε ότι αυτό ίσχυε μόνο στην χώρα μας. Όμως κατά την επιστροφή της επιχειρηματικής αποστολής του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής από την Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Romexpo 2014» στο Βουκουρέστι η άποψη αυτή καταρρίφθηκε 3 χλμ μετά την είσοδο της αποστολής στην Βουλγαρία κατευθυνόμενη για την Χαλκιδική. 
Πιο συγκεκριμένα, κατά τις 10:30 το πρωί οι κάτοικοι του μικρού χωριού Ruse ,που αποτελεί το τελευταία χωριό της Βουλγαρίας πριν την είσοδο στην Ρουμανία, προχώρησαν στον συμβολικό κλείσιμο του δρόμου που οδηγεί στην Σόφια για τον λόγο ότι εδώ και 40 χρόνια το νερό είναι ακατάλληλο για κατανάλωση!
Φυσικά η αποστολή αναστατώθηκε διότι εκτός το ότι η διάρκεια του ταξιδιού υπολογίζονταν στις 12 ώρες, η καθυστέρηση απ’ αυτό το γεγονός θα είχε ως αποτέλεσμα η αποστολή να φτάσει στην Χαλκιδική μετά τις 12 το βράδυ. Για καλή μας τύχη, κάποιοι επιχειρηματίες γνώριζαν καλά βουλγάρικα με αποτέλεσμα να διαπραγματευτούν με τους διαμαρτυρόμενους να αφήσουν να περάσει to mini bus της αποστολής για να συνεχίσει το ταξίδι για την Χαλκιδική.
 Αν και στην αρχή οι Βούλγαροι έδειχναν ανένδοτοι τελικά με τις διαπραγματεύσεις δέχθηκαν να ανοίξουν τον δρόμο για την αποστολή της Χαλκιδικής υπό έναν όμως όρο…να χορέψουμε όλοι μαζί συρτάκι!

Η χαμηλή θερμοκρασία που επικρατούσε στο Ruse και η σκέψη πως η αποστολή θα έφτανε μετά τις 12 το βράδυ είχε ως αποτέλεσμα να υποκύψουμε στο αίτημά τους και όλοι μαζί ,Έλληνες και Βούλγαροι, να χορέψουμε το παγκοσμίου φήμης συρτάκι με συνοδεία από ένα νταούλι και με την βοήθεια του κασετόφωνου. Τελικά, μετά από αυτό το ευχάριστο διάλλειμα, οι κάτοικοι του χωριού άνοιξαν τον δρόμο για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας για την Χαλκιδική.

Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Ένας χορός ένωσε δυο λαούς!

Με συνοδεία από νταούλι απολαύσαμε το συρτάκι!

Αψηφούν το κρύο και χορεύουν Βούλγαροι και Χαλκιδικιώτες 

Εγκλωβισμένη η αποστολή της Χαλκιδικής


Με συνοδεία από νταούλι απολαύσαμε το συρτάκι!

Με συνοδεία από νταούλι απολαύσαμε το συρτάκι!

Μετά το συρτάκι συνεχίσαμε το ταξίδι μας για την Χαλκιδική!



Αποστολή-Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κασίδης, Δημοσιογράφος Ε.Κ.
Πηγή: Εβδομαδιαία εφημερίδα «Θέμα» της Χαλκιδικής/ τεύχος 191

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more