Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Με επταμελή αποστολή η Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς που ξεκινούν σήμερα

Αναρτήθηκε η Ελληνική σημαία στο Ολυμπιακό χωριό
Με την τελετή έναρξης, 6 μ.μ. ώρα Ελλάδας, ανοίγουν σήμερα οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Σότσι της Ρωσίας.

Στο ρωσικό θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα έχουν συγκεντρωθεί 5.500 αθλητές και αθλήτριες από 80 χώρες και μέχρι τις 23 Φεβρουαρίου θα διαγωνιστούν σε 96 αγωνίσματα σε 15 χειμερινά σπορ.
Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από από επτά συνολικά αθλητές και αθλήτριες. Σημαιοφόρος για την Εθνική μας ομάδα θα είναι η Παναγιώτα Τσακίρη, πρωταθλήτρια στο σκι αντοχής.
Πέρα από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, την Εθνική οµάδα συνθέτουν ακόµα οι Μασιµιλιάνο Βαλκαρέτζι (Αλπικό σκι), Κωσταντίνος Συκαράς (Αλπικό σκι), Σoφία Ράλλη (Αλπικό σκι), Απόστολος Αγγέλης (Δρόµος αντοχής, Δίαθλο), Νικόλας Πολυχρονίδης (Αλµα) και Αλέξανδρος Κεφάλας (Σκέλετον).
Χθες έγινε η επίσηµη υποδοχή της ελληνικής οµάδας στο Ολυµπιακό Χωριό και η ανάρτηση της ελληνικής σηµαίας. Την τελετή ήταν προγραµµατισµένο να παρακολουθήσει και ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Να σημειωθεί ότι οι αγώνες ξεκίνησαν χθες με προκριματικά στο ελεύθερο σκι των γυναικών, στο καλλιτεχνικό πατινάζ και στη χιονοσανίδα ανδρών, ενώ από σήμερα ξεκινά η πλήρης δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more