Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Κοπή πίτας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, ανακοινώνεται ότι, την 09-02-2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00΄ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού Πολιτιστικού Κέντρου Αγίου Μάμαντος, πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής για το έτος 2014.   
                                                                                  Η εκδήλωση ξεκίνησε με το σύντομο χαιρετισμό του Πανοσιολογιότατου πατέρα ΔΩΡΟΘΕΟΥ εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κασσανδρείας - Πολυγύρου κ.κ. Νικόδημου, ο οποίος υπογράμμισε ότι η Εκκλησία βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Αστυνομίας, η οποία επιτελεί ένα ιδιαίτερα επιφορτισμένο έργο και συνεχάρει τον Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ για την πρωτοφανή άψογη διεξαγωγή της εμποροπανήγυρις του Αγίου Μάμαντος, χωρίς να παρατηρηθεί ουδεμία έκνομη ενέργεια εις βάρος των πολιτών.  
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής του Ν. Χαλκιδικής και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ,  ο Βουλευτής του Ν. Χαλκιδικής κ. Ευθύμιος ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας κ. Ιωάννης ΓΙΩΡΓΟΣ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής κ. Χαράλαμπος ΣΑΡΟΓΛΟΥ, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής κ. Απόστολος ΠΑΝΑΣ, ο Δήμαρχος του Δήμου Ν.Προποντίδας κ. Δαμιανός ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ο Δήμαρχος του Δήμου Κασσανδρείας κ. Βασίλειος ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ο Αντιδήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ν. Προποντίδας κ. Εμμανουήλ ΚΑΡΡΑΣ, ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ν.Προποντίδας κ. Δημήτριος ΤΣΟΥΦΗΣ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής  Πυραγός κ. Βασίλειος ΨΑΛΤΙΔΗΣ, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής κ. Ιωάννης ΜΠΙΣΧΙΝΙΩΤΗΣ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής Αρχ/κας κ. Ιωάννης ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗΣ και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) Αρχ/κας κ. Βασίλειος ΠΑΠΑΣ, ο κ. Γεώργιος ΜΗΚΕΣ Αστυνομικός Υποδ/ντης ε.α. Διευθυντής Ασφαλείας της ΣΑΝΗ Α.Ε., ο πρόεδρος του Εμπορικού και Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Μάμαντος (ΕΠΟΚΑΜ), κ. Χρήστος ΓΙΑΚΑΓΙΑΣ ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Κωνσταντίνος  ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Κυριάκος ΜΙΧΑΣ, ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Κων/νος ΒΡΑΚΑΣ, ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Γεώργιος ΡΙΟΛΑΣ, ο Ταξίαρχος ε.α. κ. Σταύρος ΖΩΤΑΚΗΣ και ο Αστυνομικός Διευθυντής ε.α κ. Μωυσής ΜΩΥΣΙΔΗΣ.
Στη συνέχεια ο Βουλευτής του Ν. Χαλκιδικής και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ιωάννης ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ προσκληθείς απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό εξαίροντας την προσπάθεια που καταβάλλει το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού στον Νομό Χαλκιδικής υπό την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντή Χαλκιδικής Ταξίαρχου Γεώργιου ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ αποσπώντας τα ευμενέστερα σχόλια του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για το έργο τους.
Την εκδήλωσε χαιρέτισαν επίσης ο Βουλευτής του Ν. Χαλκιδικής κ. Ευθύμιος ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ εξάροντας και αυτός με τη σειρά του το έργο της Αστυνομίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής κ. Χαράλαμπος ΣΑΡΟΓΛΟΥ ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη ΓΙΩΡΓΟΥ, ο οποίος έθιξε το θέμα της μισθοδοσίας των αστυνομικών σε σχέση με το έργο που παράγουν, ο Δήμαρχος του Δήμου Ν.Προποντίδας κ. Δαμιανός ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ και ο Δήμαρχος του Δήμου Κασσανδρείας κ. Βασίλειος ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, οι οποίοι τόνισαν την επιβάρυνση της αστυνομίας τους καλοκαιρινούς μήνες ιδιαίτερα ελλείψει και της δημοτικής αστυνομίας, ενώ ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ν.Προποντίδας κ. Εμμανουήλ ΚΑΡΡΑΣ προέτρεψε τους παρόντες βουλευτές να μεσολαβήσουν για την μέγιστη δυνατή υλικοτεχνική βοήθεια προς την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής κ. Ιωάννης ΜΠΙΣΧΙΝΙΩΤΗΣ δήλωσε  ότι  η συνεργασία με τις αρχές του τόπου αποτελεί κύριο μέλημα του, ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Ν.Προποντίδας κ. Δημήτριος ΤΣΟΥΦΗΣ συνεχάρει και αυτός με την σειρά του το αστυνομικό προσωπικό για το δύσκολο έργο που επιτελεί, τονίζοντας ιδιαίτερα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει καθημερινά ο Αστυνομικός Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής Ταξίαρχος Γεώργιος ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΛΕΙΑΔΗΣ, προκειμένου η  Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, να εκτελέσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα καθήκοντα που απορρέουν από τους νόμους και κανονισμούς που διέπουν την λειτουργία του Σώματος, προβάλλοντας παράλληλα το κοινωνικό έργο   
Ενώ τέλος απηύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής Αρχ/κας κ. Ιωάννης ΚΥΡΓΙΑΦΙΝΗΣ και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικής (Ι.Ρ.Α.) Αρχ/κας κ. Βασίλειος ΠΑΠΑΣ.
 Ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής Ταξίαρχος Γεώργιος Χ¨ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, στο χαιρετισμό του μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Εκλεκτοί προσκεκλημένοι
Αγαπητοί συνάδελφοι,
            Ως Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω όλους, εδώ στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, στην εξαιρετική αυτή αίθουσα του Εμπορικού Πολιτιστικού Κέντρου του Αγίου Μάμαντος, στη σημερινή εκδήλωση κοπής της ετήσιας ΠΙΤΑΣ έτους 20014 της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, η οποία όπως με πληροφόρησαν οι συνεργάτες μου γίνεται για πρώτη φορά.
Η Ελληνική Αστυνομία είχε και έχει διαχρονικά ως αποστολή, την προστασία της ζωής, της τιμής και της περιουσίας του πολίτη, καθώς και την περιφρούρηση των λοιπών δικαιωμάτων και ελευθεριών του. Η δραστηριότητά της εκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως η προσφορά κοινωνικών και ανθρωπιστικών υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο και η υποβοήθηση του έργου άλλων οργανισμών της Δημόσιας Διοίκησης, μια δραστηριότητα δηλαδή που δεν γνωρίζει καθορισμένα όρια και σχήματα. Οι υπηρεσίες, οι αρμοδιότητες και οι εργασίες της Αστυνομίας εκχωρούνται από τη λαϊκή εντολή στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων.
          Ο κοινωνικός ρόλος της Αστυνομίας έχει αμφισβητηθεί για διάφορους λόγους και αιτίες. Η αμφισβήτηση έως ένα βαθμό μπορεί να θεωρηθεί φυσική και δικαιολογημένη, αφού ο αστυνομικός για να εκφράσει τη βούληση του κράτους και των θεσμών έρχεται σε αντίθεση και σε σύγκρουση με τον παραβάτη, ο οποίος τείνει να υλοποιήσει τη δική του μη νόμιμη βούληση. Ένας ακόμη λόγος αμφισβήτησης του κοινωνικού ρόλου της Αστυνομίας είναι η αδυναμία μέτρησης και αξιολόγησής του, για παράδειγμα με συγκριτικές μεθόδους. Εξάλλου, η σχέση έργου-αποτελεσματικότητας μπορεί μόνο μερικώς να προσδιορισθεί ή να μετρηθεί και μόνο μέσα από τους δείκτες της εγκληματικότητας.
          Η αποστολή και ο κοινωνικός ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας δεν πρέπει να εξετάζονται τμηματικά ή επιλεκτικά ως προς την αποτελεσματικότητα ή μη ορισμένων λειτουργιών της αλλά συνολικά και με βάση τον επιδιωκόμενο σκοπό της. Χαρακτηριστικοί είναι οι στόχοι και η γενικότερη φιλοσοφία του ιδρυτικού νόμου της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ν. 1481/1984 όπου εκτός των άλλων ορίζει ως «…υπηρεσία κοινωνικής προσφοράς και στήριξης της λαϊκής κυριαρχίας….».
          Το έργο της Αστυνομίας σήμερα είναι πολυδιάστατο και συνθετότερο σε σύγκριση με παλαιότερες εποχές. Η εξέλιξη και οι αλλαγές σε όλους τους τομείς δημιούργησαν ποικίλα και δυσεπίλυτα προβλήματα και ταυτόχρονα οδήγησαν στην εμφάνιση νέων μορφών και μεθόδων εγκληματικής συμπεριφοράς.  Ο αστυνομικός στις μέρες μας καλείται να παίξει έναν διπλό ρόλο: αυτόν του παραδοσιακού οργάνου καταστολής και του κοινωνικού λειτουργού. Πρέπει δηλ. να είναι σε θέση να ενεργεί αποτελεσματικά με παρεμβάσεις προληπτικού χαρακτήρα και να οδηγεί δύσκολες καταστάσεις σε ομαλή λύση. Επιπρόσθετα, οφείλει να επιδεικνύει συμπεριφορά η οποία θα προλαμβάνει κάθε πιθανή σύγκρουση.
          Το έργο της Αστυνομίας είναι δυσκολότερο από κάθε άλλη φορά, καθώς πρέπει έγκαιρα να αναγνωρίζει τους κινδύνους που απειλούν την κοινωνία και να τους εξουδετερώνει άμεσα. Όταν δε αυτό δεν είναι δυνατόν, οφείλει να προειδοποιεί ταχύτατα και με ορθή μέθοδο  για την οργάνωση της άμυνας εναντίον κάθε κατάστασης ή προσώπου που απειλεί την κοινωνική γαλήνη και συνοχή.
          Η αστυνομία αποτελεί επίσημο φορέα κοινωνικού ελέγχου και κύρια συνιστώσα ενός δημοκρατικού πολιτεύματος, που λειτουργεί σε συνάρτηση και συμπόρευση  με τους άλλους θεσμούς. Συμβάλλει αποτελεσματικά στην εδραίωση της κοινωνικής και οικονομικής δημοκρατίας, στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη μιας χώρας και στην προάσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των πολιτών.
          Ως κατεξοχήν δημόσια υπηρεσία και λειτουργώντας μέσα σε μια κοινωνία που θέτει ως υπέρτατο αγαθό την ατομική ελευθερία, η Αστυνομία οφείλει να ικανοποιεί την τάση του ανθρώπου να απολαμβάνει μια δίχως όρια ελευθερία, χωρίς όμως η ελευθερία του να προσκρούει στην αναγκαιότητα της συλλογικής ευρυθμίας. Κατά συνέπεια και σχεδόν αναπόφευκτα η Αστυνομία έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με λεπτές, κοπιώδεις κι εξαιρετικά επίπονες ισορροπίες ανάμεσα στην ατομική ελευθερία και τη συλλογική τάξη και ασφάλεια.
Σ’ ένα παγκοσμιοποιημένο και διεθνές περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται, αναμφίβολα, οι σύγχρονες αστυνομικές ανάγκες και οι προοπτικές που διαγράφονται, σε συνδυασμό με τις τάσεις που καταγράφονται στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, με σωφροσύνη και νηφαλιότητα, με κυρίαρχη κατεύθυνση το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τον επαγγελματισμό σε συνδυασμό με τη νόμιμη δράση, απαιτούν, μια Αστυνομία με υψηλό βαθμό επαγγελματικής συνείδησης, αυξημένου κύρους, επαρκώς ενημερωμένη, άρτια προετοιμασμένη και ειδικά εκπαιδευμένη, με σύγχρονες μεθόδους, ικανή και αποτελεσματική, ώστε να μπορεί με επιτυχία να ανταποκριθεί στην κοινωνική και εθνική αποστολή της.
          Βέβαια σε μια δημοκρατικά οργανωμένη πολιτεία η τάξη, η ασφάλεια και η κοινωνική γαλήνη δεν είναι υπόθεση μόνο της Αστυνομίας αλλά γενικότερα του κοινωνικού συνόλου. Οι καλές σχέσεις αστυνομικών και πολιτών έχουν ως σκοπό να γεφυρώσουν τις μεταξύ αυτών υπάρχουσες αντιθέσεις, να εδραιώσουν την αλληλεγγύη, το σεβασμό του πολίτη προς την Αστυνομία και να εξασφαλίσουν την αγαστή συνεργασία. Για το λόγο αυτό προκύπτει  ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας και πρωταρχικής σημασίας η δημιουργία και καλλιέργεια κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Η κοινωνική συναίνεση και η ενεργός συμβολή των πολιτών είναι βασικοί συντελεστές για να στεφθεί με επιτυχία το αστυνομικό έργο.
Έγιναν – υλοποιήθηκαν τα παρακάτω:
Η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της έδρας της Αστυνομικής Διεύθυνσης και όχι μόνο.
 Η αισθητική αλλαγή όλων των χώρων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής
Η ίδρυση κυλικείου στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής προς εξυπηρέτηση των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της εργασίας τους και των επισκεπτών της Διεύθυνσης. Ειδικότερα, δε κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στις Σκουριές.   
Η τοποθέτηση πληροφοριακών ξενόγλωσσων πινακίδων στους χώρους του κτιρίου προς πληροφόρηση των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.  
Η αλλαγή της γενικότερης και ειδικότερης αστυνομικής κουλτούρας των αστυνομικών στην καθημερινή επαγγελματική τους δράση και συμπεριφορά,
Η αλλαγή του τρόπου και της μεθόδευσης επιχειρησιακής αστυνόμευσης στην περιοχής των Σκουριών Χαλκιδικής,
Η μείωση των δεικτών της εγκληματικότητας γενικότερα στο σύνολο του Νομού Χαλκιδικής σε πολύ χαμηλά επίπεδα,
Η παρουσία όλων των ειδικοτήτων των αστυνομικών δυνάμεων καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε όλες τις περιοχές του Νομού με στοχευμένες δράσεις και επιχειρήσεις,
Η συνεχιζόμενη αξιοζήλευτη φιλότιμη προσπάθεια για δημιουργία σύγχρονου Επιχειρησιακού Κέντρου Εκπαίδευσης της Αστυνομίας στο αναμορφωμένο ήδη υπέροχο Δημοτικό Σκοπευτήριο Πολυγύρου με το εξαιρετικό νεοδημιουργηθέν, βάση όλων των προβλεπόμενων νόμιμων προδιαγραφών, Πεδίο Βολής χαμηλού βεληνεκούς, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και το Δήμο Πολυγύρου.
Η διοργάνωση στον ανωτέρω χώρο, γενικών και ειδικών επιχειρησιακών εκπαιδεύσεων στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής, με άριστους εκπαιδευτές στο είδος και στο εκπαιδευτικό αντικείμενό τους, οι οποίοι προσκλήθηκαν και προσήλθαν για το σκοπό αυτό ειδικά, από το αρμόδιο Τμήμα Εκπαίδευσης της Αστυνομίας της Θεσσαλονίκης.
  Τελειώνοντας, θα ήθελα εκ βαθέων να ευχαριστήσω τις Τοπικές Αρχές της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Χαλκιδικής, για τη βοήθεια που παράσχουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής όποτε και όταν αυτή ζητηθεί και οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου, θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης.
Τη χορωδία της Νέας Τρίγλιας που είχε την ευγενική καλοσύνη να ανταποκριθεί στο αίτημα μας, όλους τους φίλους και συμπαραστάτες στο έργο και στην κοινωνική προσφορά του δύσκολου έργου τους Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ιδιαίτερα δε όλους τους συναδέλφους που μόχθησαν και κοπίασαν για την σημερινή εκδήλωση.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΠΡΟΚΟΠΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.
Σας ευχαριστώ πολύ.

 Ακολούθησε η ευλογία της πίτας από τον Πανοσιολογιότατο κ.κ. ΔΩΡΟΘΕΟ και η κοπή της πίτας από το Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής ενώ με τις ευλογίες του ανωτέρω Ιεράρχη διαμοιράστηκαν τα κομμάτια από το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής σε όλους τους προσκεκλημένους στην εκδήλωση και στους αξιωματικούς διοικητές και υποδιοικητές των Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χαλκιδικής.  
Το τυχερό φλουρί της πίτας έτυχε ο Υπαστυνόμος Α΄ ΜΑΛΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Καλλικράτειας στον οποίο και δόθηκε-προσφέρθηκε το έμβλημα της Αστυνομίας σε προθήκη για γραφείο, μαζί με ένα καλάθι με εκλεκτά διαφορετικά ποτά. Ενώ στον τυχερό Αστυνομικό ή Αστυνομικίνα που θα τύχαινε το φλουρί που βρισκόταν μέσα στα βασιλοπιτάκια, τα οποία θα διαμοιράζονταν στο σύνολο του προσωπικού όλων των Υπηρεσιών που απαρτίζουν την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, λόγω της επίπονης καθημερινής προσπάθειάς τους, θα εδίδετο από τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης τιμής ένεκεν δύο (2) ημερήσιες αναπαύσεις.

 Την εκδήλωση τίμησε και πλαισίωσε με την παρουσία της, η χορωδία Ν.Τρίγλιας, η οποία ερμήνευσε υπό τη διεύθυνση της κ. Χρύσας ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗ χορωδιακά κομμάτια Ελλήνων και ξένων χορωδιών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more