Υλικά...
*150 γρ φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου
** 1 λίτρο νερό
*** 1,5 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλύντε ψιλοκόψτε και βάλτε τα φύλλα μέντας / δυόσμου σε γυάλινο βάζο.
- Προσθέστε το νερό που το έχετε βράσει
- Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες
- Φιλτράρετε και βάλτε το υγρό που είχατε στο γυάλινο βάζο σε κατσαρόλα
- Προσθέστε τη ζάχαρη και βάλτε τα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράσει και να λιώσει η ζάχαρη.
- Αφήνετε να κρυώσει και το βάζετε στο μπουκάλι
# Το σιρόπι που φτιάξατε μπορείτε να το βάλετε σε διάφορα ποτά, γλυκά, παγωτά.
## Μπορείτε επίσης αν ξεμείνατε από φύλλα δυόσμου /μέντας, να το προσθέσετε στο τσάι σας ( χωρίς ζάχαρη) για να πάρει τη γεύση
ΠΗΓΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου