Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής

     Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής στην προσπάθειά του να προωθήσει και να αναδείξει  τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα του τόπου μας, τόσο εντός των ορίων της Χαλκιδικής όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, διοργάνωσε γεύμα με Χαλκιδικιώτικο μενού το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου,  σε εστιατόριο  στην περιοχή  της ΣΑΝΗ.


    Eκεί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Γκιλής Γεώργιος, τόνισε ότι το Επιμελητήριο στηρίζει κάθε προσπάθεια εξωστρέφειας που προέρχεται από επιχειρήσεις της Χαλκιδικής, με σκοπό την  ανάδειξη των εξαιρετικών τοπικών προϊόντων.
Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος για τον οποίο συμμετέχει το Επιμελητήριο μαζί με τα μέλη του, εδώ και πολλά χρόνια, σε  εκθέσεις τροφίμων και ποτών στο εσωτερικό και εξωτερικό,  όπως οι  εκθέσεις  DΕΤROP , ΕΛΙΑ και ΛΑΔΙ,  ANUGA στην Κολωνία της Γερμανίας καθώς και σε άλλες  Βαλκανικές χώρες.
     Η προβολή μιας σειράς από  video στους παρευρισκόμενους, με τις συμμετοχές σε τέτοιες  εκθέσεις αποδεικνύουν τη σημασία που δίνει η διοίκηση του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων .
 
   Επίσης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε σύνδεση (μέσω skype) με τη Βουλγαρική πόλη Stara Zagora, όπου 9 Έλληνες chef με επικεφαλής τον διακεκριμένο chef κ. Αξιώτη (ο οποίος έχει αποσπάσει πολλά βραβεία στο εξωτερικό) παρουσίαζαν τα προϊόντα της Χαλκιδικής στην εκδήλωση “Executive Chef Club” που γίνονταν ταυτόχρονα στη Βουλγαρική πόλη.
    Στην εκδήλωση του Χαλκιδικιώτικου Μενού, ήταν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, ενώ παρευρέθησαν  μεταξύ άλλων ο Τούρκος Πρόξενος, Tugrul Biltekin, ο Εμπορικός Ακόλουθος του Τουρκικού Προξενείου Kemal Sinan Tuzun, ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χαλκιδικής, Ταξίαρχος Γιώργος Χατζηβασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Αντώνης Δεληδημητρίου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων, Δημήτρης Χαδαλής καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

    Το μενού που ετοίμασε ο chef, κος Γιώργος Κρήτος παρασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με τοπικά προϊόντα, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι μπορεί να δημιουργηθούν εξαιρετικά γκουρμέ πιάτα, που βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more