Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

O Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας Ακυλίνης στο Ζαγκλιβέρι

Το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος παρέστη στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Ακυλίνης στο Ζαγκλιβέρι.

Την ίδια μέρα ολοκληρώθηκαν οι διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης στο Ζαγκλιβέρι τόπο καταγωγής και μαρτυρίου της Αγίας το έτος 1764.


Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σε ένα κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό που μεταξύ άλλων ήρθε να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα της Αγίας, η μετακομιδή των οποίων πραγματοποιήθηκε από την Όσσα του Δήμου Λαγκαδά στο Ζαγκλιβέρι την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου σε μία λαμπρή υποδοχή από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητο παρουσία Μητροπολιτών από πολλές Ιερές Μητροπόλεις της Ελλάδας.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας λειτουργίας εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας ο κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος αναφερόμενος στο Βίο και το Μαρτύριο της Αγίας και στη συνέχεια ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος βαθιά συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε κληρικούς και πιστούς, απένειμε τιμητικές διακρίσεις για την συμβολή τους στην ανεύρεση και στην μεταφορά των Ιερών Λειψάνων αλλά και στην υποστήριξη των λατρευτικών εκδηλώσεων, στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη, στον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Θ. Καράογλου, στον Μοναχό Μάξιμο Ιβηρίτη, στον καθηγητή κ. Τρίτο.

Τιμητικές διακρίσεις απένειμε επίσης στον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Ιωάννη Γιώργο και αφού εξήρε τον χαρακτήρα του τόνισε την σημαντική συμβολή του στην υποστήριξη των εκδηλώσεων.


Ο Αντιπεριφερειάρχης από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε τον κ. Θεόκλητο για την τιμή, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή που διέρχεται η Πατρίδα μας όλοι αναγνωρίζουν το έργο της Εκκλησίας και πρέπει να στηρίζουν τη δράση της, κλήρος και λαός ενωμένοι πρέπει να αντιμετωπίζουν με δύναμη όλες τις δύσκολες καταστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more