Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Γ. Ρουμελιώτης: Δεν μετέτρεψα στην ΔΗΚΕΔΕ σε «μπαράγκα» και ούτε βόλεψα «ημετέρους»




Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του 
Σκληρές εκφράσεις εναντίον της Δημοτικής αρχής από τον Γ. Ρουμελιώτη


Λάβρος ήταν ο Δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΕ Γιώργος Ρουμελιώτης ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του Προέδρου της επιχείρησης στην επιστολή παραίτησης που έδωσε στον Δήμαρχο Έδεσσας Δ. Γιάννου. Καταρχήν όπως τόνισε χαρακτηριστικά οι οφειλές προς το ΙΚΑ και την Εφορεία μειώθηκαν από τα 886 χιλιάδες ευρώ στις 65 χιλιάδες ευρώ. Ακόμη μίλησε για στραγγαλισμό της δημοτικής επιχείρησης από κάποιους της Δημοτικής αρχής.
Τέλος επιτίθεται και προς τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και αθλητισμού Χρήστο Βερυκούκη καθώς φαίνεται ότι και εκεί υπήρξε πρόβλημα. Ολόκληρη η επιστολή ακολουθεί παρακάτω:


Κύριε Δήμαρχε,

γνωρίζετε και την προσπάθεια και το έργο που, τα δύο αυτά χρόνια, πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας, κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της πιο δύσκολης οικονομικά συγκυρίας. Οι οφειλές προς το ΙΚΑ και την Εφορεία, ύψους 886.000 ευρώ, μειώθηκαν στο ποσό των 65.000 ευρώ. Οφειλές παλαιοτέρων ετών εξοφλήθηκαν. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Χρόνια προβλήματα λύθηκαν.
Ως πρόεδρος έδειξα, πάνω απ’ όλα, ανιδιοτέλεια, ήθος, δυναμισμό, δημιουργικότητα, αποφασιστικότητα και νοικοκυροσύνη. Στάθηκα δίπλα στους εργαζόμενους, νιώθοντας και εγώ ως ένα κομμάτι της Δημοτικής Επιχείρησης, ένας «εργαζόμενος». Λειτούργησα συλλογικά, χωρίς κομματικές «παρωπίδες», χωρίς να μετατρέψω την Επιχείρηση σε «μπαράγκα» και γραφείο εύρεσης … ψήφων. Λειτούργησα πέρα από κάθε λογική των «ημετέρων» και των άλλων.
Νιώθω την ανάγκη, στην παρούσα επιστολή, να σας ευχαριστήσω, όπως και να ευχαριστήσω και όλους τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό μου καθώς και τους συνεργάτες μου. Ευχαριστώ και όλους τους εργαζόμενους, στελέχη και υπαλλήλους, μια και η προσπάθεια ήταν συλλογική.
Αντιλαμβάνομαι πως η παρουσία, ο τρόπος δουλειάς, η παραγωγή έργου, η συνεργασία δεν άρεσε σε κάποιους που θεώρησαν ότι ο «στραγγαλισμός» της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Έδεσσας - που ξεκίνησε το 2012 - είναι ένα πρόσφορο μέσο επίθεσης ή και εξόντωσης. Μπορεί να θέλουν να χτίσουν τη μελλοντική παρουσία τους θυσιάζοντας συμπολίτες μας - εργαζόμενους, που οδηγούνται σε οικονομικό αδιέξοδο!!! Μπορούν, με τη λογική των διμήνων, να αφήνουν απλήρωτους μόνιμους εργαζόμενους… Θα κριθούν για τις επιλογές τους.
Επισημαίνω ότι ο Δήμος είναι ενότητα και ότι ως ενότητα θα αξιολογηθεί. Δυστυχώς, κάποιοι συνεχίζουν να το αγνοούν. Ακόμα και η ενός έτους Αντιδημαρχία Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού, στα πρώτα βρεφικά της βήματα, δεν θέλει να αντιληφθεί ότι η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε είναι ένα «εργαλείο» σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτιστικού, κοινωνικού, τουριστικού και αθλητικού έργου. Θα χάνονταν άραγε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα για 35.000 ευρώ, αν το είχε αναλάβει η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.;
Δυστυχώς, η «λογική της αποκατάστασης των κολλητών» είναι για κάποιους στόχος ζωής. Είναι μια ακόμη αρρώστια που ταλαιπωρεί και θα ταλαιπωρεί την τοπική αυτοδιοίκηση. Όσοι πάσχουν από την ασθένεια αυτή αδυνατούν να συνεργάζονται. Και δυστυχώς, όποιος δεν ξέρει να συνεργάζεται δεν ξέρει και να εργάζεται.
Κύριε δήμαρχε, από την πλευρά μου, θα ήταν ανήθικο να μένω άπραγος θεατής στον στραγγαλισμό της Δημοτικής Επιχείρησης και την οικονομική εξόντωση των εργαζομένων της. Θεωρώ πως η ύστατη «χειρονομία», που μου απομένει, είναι η παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου. Είναι μια πράξη ελάχιστης προσφοράς, αγάπης και, ταυτόχρονα, συγνώμης προς τους εργαζόμενους.
Καλώ όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.
Ελπίζω ότι η παραίτησή μου θα στρέψει το ενδιαφέρον σας προς τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας και τους εργαζόμενούς της.

Γιώργος Ρουμελιώτης
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more