Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

«Κομβικής σημασίας ο αγώνας με το Μάλι», παραδέχτηκε ο Τσάνας

Με νίκη στους «16» του Μουντιάλ


  (Φωτογραφία:  Associated Press )


Αθήνα
Αγώνα κομβικής σημασίας χαρακτήρισε ο Κώστας Τσάνας την αναμέτρηση της Τρίτης (21:00) που θα δώσει η Εθνική Νέων με το Μάλι, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Τουρκίας. Μετά τη νίκη επί του Μεξικού στην πρεμιέρα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει από πολύ νωρίς την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της αφρικανικής ομάδας, και ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε ότι «όλη μας η συγκέντρωση και η προσοχή είναι στραμμένη στον αγώνα με το Μάλι.
Πρόκειται για αναμέτρηση κομβικής σημασίας για την ομάδα μας, καθώς με νίκη εξασφαλίζουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μάλι διαθέτει ποδοσφαιριστές με πλούσια αθλητικά προσόντα και η τακτική του είναι προσαρμοσμένη σε αυτά. Υπάρχουν κάποια προβλήματα τραυματισμών και θα περιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να αποφασίσουμε την ενδεκάδα».
Εκ μέρους των ποδοσφαιριστών, ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης είπε: «Θέλουμε να κάνουμε τη δεύτερή μας νίκη και να προκριθούμε από το δεύτερο ματς. Μας παρουσιάζεται μία μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα με το Μάλι και θα κάνουμε τα πάντα για να μην τη χάσουμε. Οφείλουμε να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή στους αντιπάλους μας και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν προέρχεται μόνο από τους αμυντικούς παίκτες, αλλά από όλη την ομάδα. Η χώρα μας με τις τελευταίες επιτυχίες αποδεικνύει ότι έχει κάνει σημαντικά βήματα προόδου και βγάζει ταλαντούχους παίκτες σε όλες τις γραμμές».
Ο προπονητής του Μάλι, Μούσα Κεϊτά, δήλωσε στη δική του συνέντευξη Τύπου: «Το ματς με την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί η αντίπαλός μας νίκησε στο πρώτο παιχνίδι του ομίλου, ενώ εμείς ήρθαμε ισόπαλοι με την Παραγουάη. Δεν υπάρχουν φαβορί στους αγώνες του ομίλου. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά καμία δεν είναι φαβορί σε κάποιον αγώνα. Σε αυτά τα ματς τον πρώτο ρόλο παίζει η ψυχολογία. Την Ελλάδα δεν την γνώριζα καθόλου έως τώρα, όμως αυτά που είδα στον αγώνα της με το Μεξικό μου άρεσαν πολύ».
Νοκ άουτ ο Λυκογιάννης
Με προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας των Νέων U20, εν όψει του αγώνα της Τρίτης (25/6, 21:00) με αντίπαλο το Μάλι. Συγκεκριμένα, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης δεν κατάφερε να προπονηθεί την Δευτέρα (24/6), λόγω των ενοχλήσεων στον αστράγαλο και έτσι δεν θα είναι στην διάθεση του Κώστα Τσάνα για την αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα, προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Κώστας Σταφυλίδης (διάστρεμμα) και Δημήτρης Κωνσταντινίδης (γαστρεντερίτιδα) και η συμμετοχή τους στο ματς θα ξεκαθαρίσει την τελευταία στιγμή. Οι δύο παίκτες ακολούθησαν το πρόγραμμα των ασκήσεων, ωστόσο δεν συμμετείχαν στο «οικογενειακό» δίτερμα που έγινε ώστε να προφυλαχθούν.
Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του Κώστα Τσάνα για την αναμέτρηση με το Μάλι, οι δύο θέσεις που παίζουν όπως προαναφέραμε είναι αυτές του Σταφυλίδη και του Κωνσταντινίδη, με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό να δοκιμάζει στο δίτερμα Μαρινάκη και Κούρο. Έτσι κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Καπίνο, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τριανταφυλλόπουλος-Μπουγαϊδης με Κωνσταντινίδη ή Μαρινάκη δεξιά και Σταφυλίδη ή Κούρο αριστερά. Στην μεσαία γραμμή Κουρμπέλης, Μπουχαλάκης, Μπάλλας και στην επίθεση οι Γιαννιώτας, Κολοβός, Διαμαντάκος.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων (U20) της Τουρκίας:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
- Στην Κωνσταντινούπολη:
Γαλλία-ΗΠΑ 1-1
Σκόρερ: 48΄πεν. Σανόγκο - 85΄ Κουέβας
- Στην Κωνσταντινούπολη:
Ισπανία-Γκάνα 1-0
Σκόρερ: 13` Χεσέ Ροντρίγκεθ
Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
- Στην Καισάρεια:
Κούβα-Νιγηρία 0-3
Σκόρερ: 19΄, 23΄ Ουμάρ, 67΄ Αζαγκούν
- Στην Καισάρεια:
Πορτογαλία-Νότια Κορέα 2-2
Σκόρερ: 3` Αλάτζε, 60` Μπρούμα - 45` Ρίου, 76` Κιμ
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ

- Στο Ριζέ:
Αυστραλία-Ελ Σαλβαδόρ 25/6
- Στο Ριζέ:
Τουρκία-Κολομβία 25/6
Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
- Στο Γκαζιαντέπ:
Μεξικό-Παραγουάη 25/6
- Στο Γκαζιαντέπ:
Μάλι-ΕΛΛΑΔΑ 25/6
Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ
- Στην Αττάλεια:
Χιλή-Αγγλία 26/6
- Στην Αττάλεια:
Ιράκ-Αίγυπτος 26/6
ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΣ
- Στην Προύσα:
Νέα Ζηλανδία-Ουρουγουάη 26/6
- Στην Προύσα:
Κροατία-Ουζμπεκιστάν 26/6
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more