Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

«Η Χαλκιδική μάς χωράει όλους»

ΔΗΜΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη, τόνισαν οι ομιλητές στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην Αρναία

Μέτωπο υπέρ της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική και ενάντια στις βίαιες αντιδράσεις από μερίδα κατοίκων συγκροτούν ο Δήμος Αριστοτέλη με σύσσωμα τα Μαντεμοχώρια, το Εργατικό Κέντρο του νομού και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Μεταλλεία.



Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες στην Αρναία Χαλκιδικής, εξέφρασαν τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας της τοπικής κοινωνίας να στηρίξει την επένδυση που είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ απηύθυναν έκκληση στους αντιδρώντες για αυτοσυγκράτηση, ψυχραιμία και λογική.


«Εκπροσωπούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλήσυχων δημοτών μας, που δεν τους ενδιαφέρει να φτιάχνουν μολότοφ, να περιφέρονται με ρόπαλα και καραμπίνες, δεν πυροβολούν αστυνομικούς, δεν καίνε εργοτάξια, αστυνομικά τμήματα και δημοτικά μέγαρα, δεν προπηλακίζουν παιδιά, εργαζόμενους και συνανθρώπους μας», επισήμανε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρ. Πάχτας.
«Ο τόπος μάς χωράει όλους με κανόνες και όρια. Και τα μεταλλεία, και την τουριστική ανάπτυξη, και την αγροτική μας παραγωγή», προσέθεσε, επισημαίνοντας πως η επένδυση, ύψους 1 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, θα δημιουργήσει 5.000 νέες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας σε μια περιοχή με πληθυσμό 20.000 κατοίκων, ενώ θα αναδείξει την Ελλάδα ως την κύρια χώρα παραγωγής πρωτογενούς χρυσού στην ΕΕ.
Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής Α. Πράτσας
  Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρ. Πάχτας και ο πρόεδρος του Εργατικού  Κέντρου Χαλκιδικής Α. Πράτσας



Ο κ. Πάχτας ανακοίνωσε σειρά πρωτοβουλιών, με πρώτη την υιοθέτηση νέων δομών ελέγχου για την παρακολούθηση της μεταλλευτικής δραστηριότητας, τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας με την «Ελληνικός Χρυσός» στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και την έναρξη σειράς επαφών διαλόγου με την κοινωνία και τα χωριά.

«Η εταιρεία έχει τετραπλασιάσει τις θέσεις εργασίας σε 1.200, με προοπτική να φτάσουν τις 5.000 άμεσες και έμμεσες. Συγκρατεί τις συλλογικές συμβάσεις, κρατάει την πλήρη απασχόληση, τηρεί τη νομοθεσία και επιλέγει το 80% των εργαζομένων της από την τοπική κοινωνία. Κι όλα αυτά σε έναν θύλακα ανεργίας, με ποσοστά από 35% ως 65% ανάλογα με την ηλικία», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκιδικής, Α. Πράτσας.

«Δυστυχώς, τα αριστερά κόμματα είναι εναντίον μας και ποινικοποιούν την εργασία. Είναι ντροπή. Ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του, αλλά υπάρχει και η θεσμοθετημένη πολιτεία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Μεταλλείων, Λιγνιτωρυχείων και Λατομείων Ελλάδος, Γ. Γλυνιαδάκης.

Από την πλευρά των Μαντεμοχωρίων, ο Ν. Ζαγοράκης, πρόεδρος του Τ.Σ. Στρατωνίου, έκανε λόγο για μια μικρή αλλά πολύ θορυβώδη μειοψηφία, που κατευθύνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει πάρει τον νόμο στα χέρια της, σπέρνοντας τον τρόμο και επιβάλλοντας την ανομία, όπως είπε. «Εργαζόμενοι στα μεταλλεία από την Ιερισσό εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και φιλοξενούνται σε συγγενείς γιατί φοβούνται για τη ζωή τους», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more