Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δύο έργα ανακοίνωσε στα Εσώβαλτα ο Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος !

Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Πολιτεία 


Την ανακοίνωση δύο σημαντικών έργων που αφορούν τα Εσώβαλτα είχε την ευκαιρία να ανακοινώσει κατά την διάρκεια του χαιρετισμού του στο πανηγύρι των Εωβάλτων ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος. Αυτά είναι: Η επικείμενη δημοπράτηση του έργου της κατασκευής του νέου Βιολογικού Καθαρισμού στην Δ.Ε. Κρύας Βρύσης ο οποίος θα δέχεται τα λύματα των κοινοτήτων της Ακρολίμνης των Εσωβάλτων του Σταυροδρομίου και του Αγίου Λουκά.

    Το άλλο έργο αφορά την αναπαλαίωση της Παλιάς Κοινότητας (φώτο ) των Εσωβάλτων μέσα από το πρόγραμμα leader  προϋπολογισμού 150.000 ευρώ που έχει εγκριθεί και αναμένεται να δημοπρατηθεί σύντομα. Το έργο αυτό αφορά την αναπαλαίωση και μετατροπή του κτηρίου σε λαογραφικό μουσείο μιας που αποτελεί το μοναδικό ιστορικό κτήριο που υπάρχει σε όλη την Δ.Ε. Κρύας Βρύσης.
    Επανερχόμενοι πάντως στον βιολογικό καθαρισμό και το αποχετευτικό δίκτυο να σημειώσουμε ότι για να φανεί καταρχήν χρήσιμος, ο Βιολογικός, θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρωτίστως το αποχετευτικό δίκτυο του χωριού στο οποίο υπολείπονται οι συνδέσεις του κεντρικού αγωγού με τις κατοικίες, έργο πολύ σημαντικό αλλά και με αρκετά σεβαστό κοστολόγιο.



    Πως μπορεί τώρα να το αποπερατωθεί το έργο αυτό είτε από τον Δήμος Είτε από την Δ.Ε.Υ.Α. άγνωστο μας είναι. Χρειάζεται πάντως να το δει ποιο ζεστά ο δήμος, γιατί έγιναν πολλά λάθη κατά το παρελθόν στο αποχετευτικό έργο των Εσωβάλτων από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές του Δήμου Κρύας Βρύσης !

1 σχόλιο:

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more