Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ - Δ.Τ. ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ κ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ


             Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής επισκέφτηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2013 κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλή τον βουλευτή Επικρατείας κο Ιωάννη Μιχελάκη, όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου καθώς και με εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων και σωματείων του νομού.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου, ο κος Κουφίδης Ιωάννης  Β΄ Αντιπρόεδρος,  ο κος Δεληδημητρίου Αντώνιος Οικονομικός επόπτης, ο κος Χούτας Στυλιανός Γενικός Γραμματέας, ο κος Βαγιάννης Δημήτριος πρόεδρος του μεταποιητικού τμήματος, η κα Μαυροφρύδη Βαρβάρα  η κα Μπαλάση Στέλλα , καθώς και ο κος Καμπάνης Βασίλειος ως εκπρόσωπος των λογιστών-φοροτεχνικών της Χαλκιδικής, ο κος Χαδαλής Δημήτριος από την Ομοσπονδία ενοικιαζομένων δωματίων και οι κύριοι Παπαδημητρίου Ευστράτιος και Παπαπαναγιώτου Νίκος από τον Εμπορικό Σύλλογο Πολυγύρου.
Ο κος Γκιλής επεσήμανε στο κύριο Μιχελάκη, ότι τα επιμελητήρια έχουν κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, αλλά δεν έχουν εισακουστεί από την πολιτεία.
Είναι καιρός οι προτάσεις αυτές να γίνουν πράξη, διότι ο επιχειρηματικός κόσμος δεν αντέχει άλλο.
 Τα προβλήματα που παρουσίασαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Γκιλής , τα μέλη του Δ.Σ.  οι εκπρόσωποι των εμπορικών συλλόγων και των σωματείων προς τον κο Μιχελάκη, είναι αυτά που αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο ο επιχειρηματικός κόσμος του νομού και αναφέρονται στις δυσκολίες χρηματοδότησης του από τις τράπεζες, στην εκτεταμένη γραφειοκρατία και αναλγησία των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα, στην ασφαλιστική κάλυψη, στις ασφαλιστικές εισφορές, στην υψηλή φορολογία εισοδήματος των επιχειρήσεων όπου προτάθηκε μείωση της φορολογίας με την εφαρμογή ενιαίου συντελεστή φορολόγησης 15% σε όλες τις επιχειρήσεις, στην άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, στην πάταξη του παραεμπορίου και της φοροδιαφυγής.
Επίσης τέθηκε το θέμα της αντιμετώπισης της διάθεσης των λυμάτων των μεταποιητικών μονάδων του νομού, του ελεύθερου camping στη Χαλκιδική καθώς και της έλλειψης επαρκούς αστυνόμευσης ιδίως κατά την καλοκαιρινή περίοδο.  
Ο κος Γκιλής δήλωσε ότι κατά την επίσκεψή του στο Επιμελητήριο, ο  κος Μιχελάκης δεν ενημερώθηκε μόνο για τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής, αλλά του δόθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.



                                                                                                              Με εκτίμηση,




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΓΚΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more