Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ

Ø    Δημοπρατήθηκε το έργο: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου», προϋπολογισμού 774.016,02€, σύμφωνα με την συνταχθείσα μελέτη ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης Τ.Κ. Παλαιοχωρίου.
Ø    Σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις αναπλάσεων πρόκειται να υλοποιηθούν στον οικισμό του Παλαιοχωρίου.


         Δημοπρατήθηκε το έργο: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Τοπικής Κοινότητας Παλαιοχωρίου», προϋπολογισμού 774.016,02€, σύμφωνα με την συνταχθείσα μελέτη ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης Τ.Κ. Παλαιοχωρίου.
          Το έργο περιλαμβάνει σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις αναπλάσεων κεντρικών κοινοχρήστων χώρων για την ανάδειξη της παραδοσιακής φυσιογνωμίας του οικισμού, όπως:
-Την λιθόστρωση και τον  ηλεκτροφωτισμό των δρόμων του ιστορικού κέντρου, περιμετρικά  του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, πλακοστρώσεις των πεζοδρομίων τους και της πλατείας.
-Τον ηλεκτροφωτισμό υφιστάμενων πεζοδρομίων στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς και την  συμπλήρωση μικρού μήκους των πεζοδρομίων.
-Την συμπλήρωση των πεζοδρομίων (κρασπέδωση, πλακόστρωση) στο κεντρικό δρόμο του οικισμού καθώς και τον ηλεκτροφωτισμό τους.
          Σκοπός του έργου είναι η ανάπλαση του οικισμού Παλαιοχωρίου για την βελτίωση του δομημένου περιβάλλοντος, την προστασία και ανάδειξη των πολιτιστικών, ιστορικών, μορφολογικών και αισθητικών χαρακτηριστικών της περιοχής, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. 
          Στόχος του Δήμου Αριστοτέλη είναι η ανάδειξη και αξιοποίηση με κάθε τρόπο του πλούσιου παραδοσιακού αποθέματος που διαθέτουν οι οικισμοί του Δήμου.

          Μέσα από την κατάθεση προτάσεων και την υλοποίηση έργων  ολοκληρωμένων αστικών αναπλάσεων και σημαντικών έργων υποδομής σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη, δημιουργείται μια δυναμική ανάπτυξης της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more