Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τρίτος σύλλογος ο Α.Σ. «Φίλιππος» Γιαννιτσών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα taekwondo «Εφήβων-Νεανίδων»


Χρυσό μετάλλιο και  Εθνική ομάδα η Αμαλία Τσεκούρα



Με ένα χρυσό, ένα αργυρό και τέσσερα χάλκινα μετάλλια ο Α.Σ. «Φίλιππος» Γιαννιτσών κατέλαβε την Τρίτη θέση στην γενική κατάταξη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα taekwondo «Εφήβων-Νεανίδων» και «Ανδρών-Γυναικών» που έγινε 10-11 και 12 Μαΐου  2013 στην Πάτρα.
Και τις τρεις ημέρες έγιναν δυνατές μάχες από 780 αθλητές-τριες σε τέσσερα αγωνιστικά τερρέν από τις 8.30 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ, για μία θέση στο βάθρο και φυσικά για την πρωτιά που ήταν και το εισιτήριο για την Εθνική ομάδα.
Οι πρώτοι από την κατηγορία «Εφήβων-Νεανίδων» θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία και από την κατηγορία  «Ανδρών-Γυναικών» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Μεξικό.


Οι αθλητές –τριες του Α.Σ. «Φίλιππος» Γιαννιτσών που διακρίθηκαν είναι:
Χρυσό μετάλλιο 1)Τσεκούρα Αμαλία -44kgr.
Αργυρό μετάλλιο 1)Πλαλή Μελαχροινή -49kgr.
Χάλκινο μετάλλιο 1)Αξιωτίδης Αλέξανδρος -51kgr, 2)Τοψίνογλου Ηλίας -45kgr, 3)Κατσιούδη Μαγδαληνή -55kgr και στην κατηγορία Γυναικών  η Γαβριηλίδου Εύη -57kgr.
Στην κατηγορία «Εφήβων-Νεανίδων» η κατάταξη των συλλόγων είναι:
1ος Α.Σ. «ΧΟΥΑ –ΡΑΝΓΚ» ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
2ος Α.Σ. «ΕΚΡΗΞΗ» ΠΑΤΡΩΝ
3ος Α.Σ. «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
και στην κατηγορία «Ανδρών – Γυναικών»:
1ος Α.Σ. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ» ΚΟΖΑΝΗΣ
2ος Α.Σ. «ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ» ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
3ος Α.Σ. «ΓΑΙΑ» ΑΘΗΝΩΝ

Οι Προπονητές του Α.Σ. «Φίλιππος» Γιαννιτσών, Γιάννης Γαβριηλίδης και η Ολυμπιονίκης Έλλη Μυστακίδου, μας είπαν: «ακόμη μία φορά ο Α.Σ. «Φίλιππος» Γιαννιτσών είναι μέσα στην τριάδα και αυτό είναι μια ακόμα επιτυχία για τον σύλλογο και την πόλη μας. Έγιναν δυνατές μάχες και χάθηκαν περισσότερα μετάλλια στον πόντο. Η Τσεκούρα Αμαλία έκανε φανταστική εμφάνιση και κατάφερε με διαφορά να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και την είσοδο της στην Εθνική ομάδα, η Πλαλή Μελαχροινή στον πέμπτο αγώνα (τελικός) μετά από ισοπαλία έχασε στον χρυσό πόντο, όπως για έναν πόντο έχασαν ο Αξιωτίδης Αλέξανδρος, Τοψίνογλου Ηλίας και Γαβριηλίδου Εύη, πράγμα που αν δε συνέβαινε θα είχαμε υψηλότερες θέσεις. Η Κατσιούδη Μαγδαληνή έχασε από αθλήτρια που ήταν 3 χρονιές Εθνική, που τελικά κέρδισε και την κατηγορία. Η Γαβριηλίδου Εύη στην κατηγορία γυναικών επίσης έχασε τα τελευταία 3 δευτερόλεπτα με σκορ 4-3 και οι Ιωαννίδης Ιωάννης, Ιωαννίδου Αλεξάνδρα και Παπαδοπούλου Αντωνία αγωνίστηκαν πολύ καλά στην αρχή αλλά στη συνέχεια  έχασαν από λεπτομέρειες που όμως έκαναν τη διαφορά. Από την ομάδα μας έλειπαν οι περυσινοί πρωταθλητές Ντολεσίδης Θεοχάρης (έγραφε για λόουερ) και η Αβραμίδου Αριάνα (λόγω τραυματισμού). Πιστεύουμε πως κάτω από διαφορετικές συνθήκες ο Α.Σ. «Φίλιππος» Γιαννιτσών θα ήταν πρώτος στη γενική κατάταξη. Παρ΄ όλα αυτά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που διακρίθηκαν και αυτά που αγωνίστηκαν και ¨έφεραν¨ τον ¨Φίλιππο¨ Γιαννιτσών στην κορυφαία τριάδα στην Ελλάδα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more