Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι εργαζόμενοι στους Καταρράκτες


Επίσχεση εργασία ή άμεση λύση οι δυο δρόμοι για την τουριστική Α.Ε.

Συνεχίζουν να παραμένουν απλήρωτοι από 12 μήνες ως 6 μήνες οι αργαζόμενοι του Κέντρου Καταρρακτών καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά. Καταρχήν το βασικότερο πρόβλημα πλέον είναι βιοποριστικό καθώς τα χρέη των εργαζομένων μεγαλώνουν όπως και οι υποχρεώσεις τους χωρίς να υπάρχει λύση στον ορίζοντα. Μάλιστα σκέπτονται να προχωρήσουν στο επόμενο σημαντικό βήμα που είναι η επίσχεση εργασία κάτι όμως που θα σημάνει απευθείας και το λουκέτο στο κέντρο. Πάντως μέχρι στιγμή υπάρχουν κάποιες υποσχέσεις από την δημοτική αρχή και την διοίκηση της Τουριστικής Α.Ε. και σε αυτές τις υποσχέσεις κάθονται οι εργαζόμενοι.


Φιλότιμες προσπάθειες του Προέδρου
Είναι αλήθεια ότι φιλότιμες προσπάθειες κάνει ο νέος Πρόεδρος της Τουριστικής Α.Ε. Δημήτρης Γιώγας αναφορικά με την διέξοδο που θα πρέπει να δοθεί για την συνέχιση λειτουργίας του κέντρου. Μάλιστα με δική του πρωτοβουλία έχουν δοθεί κάποια χρήματα έναντι στους εργαζομένους που σε καμιά περίπτωση όμως λύνουν το πρόβλημα. Ο κος Γιώγας σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας στο αμέσως επόμενο διάστημα θα προσπαθήσει να δώσει λύση με την εισροή χρημάτων προς την Α.Ε.

Απλήρωτοι εργαζόμενοι-προμηθευτές, πληρωμένοι πρόεδροι;
Άλλο ένα ζήτημα το οποίο και έχει τη δική του σημασία είναι αν σε αυτή την επιχείρηση κατά το παρελθόν έχουν πάρει τα χρήματα των υποσημειώσεων τους οι Πρόεδροι και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ. Βεβαίως σκοπός της εφημερίδας μας δεν είναι να λαϊκίσει αλλά δεν μπορεί σε μια επιχείρηση η οποία βουλιάζει ώρα με την ώρα κάποιοι να είναι απλήρωτοι και κάποιοι πληρωμένοι. Περιμένουμε από τον Πρόεδρο Δημήτρη Γιώγα μια απάντηση για χρήματα που έχουν δοθεί στις διοικήσεις μέχρι σήμερα.

Λύση η παράδοση της επιχείρησης στους εργαζομένους και ένταξη στο ΕΣΠΑ
Ίσως κάποια λύση που θα μπορούσε να έχει σάρκα και οστά είναι η παράδοση της διοίκησης της τουριστικής Α.Ε. στο προσωπικό ώστε αυτοί να παίρνουν τις αποφάσεις σε συνάντηση με την ένταξη σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ώστε να βρεθούν και κάποια κονδύλια. Χρέος όλων η Τουριστική Α.Ε. να ανοίξει στον κόσμο της πόλης και να αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για την διασκέδαση στους ρυθμούς της πόλης.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Νέοι Ορίζοντες" 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more