Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Στο Γουέμπλεϊ ο τελικός των τελικών

Ίδια χώρα, άλλο αίμα

Ο γερμανικός τελικός του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν είναι η επιτομή της διαφορετικότητας.
«Το ποδόσφαιρο έρχεται σπίτι του». Αναμενόμενο και δικαιολογημένο μότο για έναν τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που θα λάβει χώρα στο «Γουέμπλεϊ».

Εμελλε η πρώτη φορά που θα πατήσει αγγλικό έδαφος γερμανική ομάδα για τελικό ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης να γίνει εις διπλούν. Ντόρτμουντ και Μπάγερν μπορεί να κατοικούν στην ίδια χώρα, όμως οι ιδέες τους «κατοικούν» σε διαφορετικά ημισφαίρια.


Η Μπάγερν είναι η ομάδα των ρεκόρ στη Γερμανία. Σε πρωταθλήματα, Κύπελλα, Ευρωπαϊκούς τίτλους, έσοδα, συνδέσμους φιλάθλων, followers στο Twitter, likes στο Facebook. Το Μόναχο μια γκλάμουρ περιοχή, στην οποία ένας τουρίστας έχει πάρα πολλά να κάνει. Θυμίζει το Λονδίνο, το Παρίσι. Οι Βαυαροί έχουν πλαφόν τα 40 χιλ. διαρκείας στο γήπεδό τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν καθημερινούς επισκέπτες-ταξιδιώτες. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί στη Γερμανία αποκαλούν την «Αλιάντς Αρένα», «Αρογκαντς Αρένα», δηλαδή το γήπεδο της Υπεροψίας.

Η Ντόρτμουντ έχει κάθε αγωνιστική 80 χιλ. κόσμο στο πλευρό της. Τόσοι την παρακολουθούσαν και στα «πέτρινα» χρόνια. Εξυπακούεται πως το 90% είναι ντόπιοι. Στην άκρως βιομηχανική Βεστφαλία το μόνο που έχει να κάνει κάποιος είναι το ποδόσφαιρο.

«Εμείς είμαστε ποδοσφαιρικό σωματείο, όχι εταιρεία», έχει πει ο Γιούργκεν Κλοπ. Επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως η Μπορούσια κερδίζει φίλους από το ποδόσφαιρο που παίζει, η Μπάγερν από τις νίκες. Επιβεβαιώνεται από το γεγονός πως παρ' ότι οι πρωταθλητές Γερμανίας είναι πιο δημοφιλείς, ο περισσότερος ουδέτερος κόσμος είναι με το πλευρό των «κιτρινόμαυρων». Ο αποψινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ έχει όλα τα στοιχεία του «εμφυλίου πολέμου»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more