Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Έφη Ταμβίσκου: Έξαρση της υπερβολικής κατάληψης πεζοδρομίων από τα καταστήματα της Έδεσσας



Η αρμόδια Δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης Έφη Ταμβίσκου  απέστειλε επιστολή προς όλα τα καταστήματα και μη υγειονομικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιούν υπερβολικές όπως λέει η ίδια, καταλήψεις πεζοδρομίων. Η ίδια όπως αναφέρει εν όψει της θερινής περιόδου και στα πλαίσια των κανονιστικών αποφάσεων του Δ.Σ. Έδεσσας, ζητά τα καταστήματα να περιορίσουν την κατάληψη πεζοδρομίων όπως ορίζει η κανονιστική απόφαση και λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των συμπολιτών μας.


Αφορμή για την επιστολή αυτή αποτελεί η έξαρση του φαινομένου της υπερβολικής και πέραν του δέοντος κατάληψης πεζοδρομίων, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα, με αποτέλεσμα να καταστρατηγείται το δικαίωμα των πεζών να διασχίζουν τον δρόμο με ασφάλεια από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο, αλλά και η διέλευση τους από αυτό. Επίσης η τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων ακριβώς στο χείλος του πεζοδρομίου σε κεντρικές οδούς, αποτελεί μέγιστη επικινδυνότητα αφού υπάρχει πιθανότητα για ατύχημα, παράσυρση και τραυματισμούς.
Στην επιστολή καταλήγει ότι οποιαδήποτε προσπάθεια τήρησης των κανονισμών και της νομιμότητας δεν στρέφεται εναντίον του κλάδου , ο οποίος αποτελεί αναμφίβολα πηγή ζωής στην αγορά κάθε πόλης. Όμως οποιαδήποτε παρέκκλιση από τους κανονισμούς και μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό, δεν αποτελεί μόνο παράβαση, αποτελεί πρόσκληση απέναντι στους αντίστοιχους επαγγελματίες που επιθυμούν να προσαρμοστούν στους κανονισμούς και απέναντι στη καλή διάθεση του Δήμου για ανοχή. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι καταστρατηγεί τα δικαιώματα των συμπολιτών μας και σε αυτό δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Για αυτό απευθύνομαι σε όλους εσάς, και ως πολιτής αυτής της πόλης.
Ως Δημοτική αρχή σας καλούμε να συνεργαστείτε, ώστε να παταχθεί το φαινόμενο κατάληψης των πεζοδρομίων και της αλόγιστης επέκτασης τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο.
Σε άλλη περίπτωση οφείλουμε να επιβάλλουμε τα προβλεπόμενα πρόστιμα και ότι άλλο και όπως το προβλέπει ο νόμος

Η υπεύθυνη Δημοτική σύμβουλος
Έφη Ταμβίσκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more