Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων ΑΜΜΩΝ ΖΕΥΣ με έδρα την Καλλιθέα Κασσάνδρας μιλά στο "Θέμα" της Χαλκιδικής

Επιτυχία για εμάς αν διατηρηθούμε στα περσινά επίπεδα

Την χαρά και την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον πρόεδρο του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων-διαμερισμάτων ΑΜΩΝ ΖΕΥΣ με έδρα την Καλλιθέα Κασσάνδρας Γιώργο Τομασούλη είχαμε για λογαριασμό της εφημερίδας Θέμα Της Χαλκιδικής. Ο πρόεδρος εξέφρασε τις απόψεις του συλλόγου για την πορεία του τουρισμού και για τις δράσεις του. Παρακάτω ακολουθούν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις:


Ερ. Ποια είναι η άποψη σας για το τουριστικό κλίμα του καλοκαιριού;
Απ. Ακούγαμε από επίσημες Κυβερνητικές πηγές  ότι θα υπάρξει αύξηση του τουρισμού στην Χώρα μας. Σήμερα το κλίμα φαίνεται ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξο.  Υπάρχουν στην Καλλιθέα τουριστικά γραφεία  από τα Βαλκάνια που ενοικίασαν μαζικά καταλύματα και έτσι ευελπιστούμε ότι έστω και δύσκολα αυτή η σαιζόν θα έχει έστω και στο τέλος θετικό πρόσημο.

Ερ. Ποιες θα είναι φέτος οι τιμές στα ενοικιαζόμενα της Καλλιθέας;
Απ. Οι τιμές φέτος θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα. Ο κάθε επαγγελματίας θα προσπαθήσει μέσα από ειδικές προσφορές να προσεγγίσει πελάτες και αυτό θα λειτουργήσει υπέρ του παραθεριστή. Αναφορικά με τα ενοικιαζόμενα οι τιμές θα είναι πολύ λογικές και ελκυστικές και θα ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια.

Ερ. Πείτε μας λίγα λόγια για τον σύλλογο σας
Απ. Στις 10 Ιουνίου κλείνουμε ένα χρόνο λειτουργίας του συλλόγου μας. Μέσα σε αυτό τον χρόνο έχουμε κάνει πάρα πολλές προσπάθειες αναβάθμισης της περιοχής μας με πολιτιστικές δράσεις, με αθλητικές δραστηριότητες. Προσφέραμε στα μέλη του συλλόγου χαμηλά κοστολόγια που αυτό βοηθά τους επιχειρηματίες σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση. Πέρα από τα μέλη μας έχουμε  φέρει τουριστικά γραφεία  για να προβούν σε μαζικές ενοικιάσεις διαμερισμάτων. Το ποιο σημαντικό που προσθέσαμε ειδικά γι α φέτος, είναι ένα μίνι λεωφορείο που θα κάνει εσωτερικά δρομολόγια μέσα στην Καλλιθέα και θα μεταφέρει τους πελάτες από τα καταλύματα προς την παραλία και το αντίστροφο. Κάθε Παρασκευή μεσημέρι προσφέρουμε στα μέλη μας άλλη μια σημαντική υπηρεσία καθώς ένα μεγάλο λεωφορείο θα παίρνει τους πελάτες από την Καλλιθέα και θα τους πηγαίνει Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο. Με αυτές τις δυο κινήσεις αναβαθμίζουμε το τουριστικό προϊόν της Καλλιθέας και της ευρύτερης περιοχής και μας δίνει το δικαίωμα να κυνηγήσουμε το μεγάλο στόχο που έχουμε ως σύλλογος. Ο μεγάλος στόχος του συλλόγου είναι να δημιουργήσουμε τις υποδομές και τις υπηρεσίες που απαιτούνται στην περιοχή μας ώστε να φέρουμε πελάτες και μεγαλύτερου εισοδήματος και να διευρύνουμε την τουριστική σαιζόν στην περιοχή μας. Προσεχώς θα γίνουνε και οι συζητήσεις με μεγάλα τουριστικά γραφεία που θα αναλύσουμε το πλάνο μας και ευελπιστούμε ότι θα ανοίξουμε μια νέα δίοδο προς Δυτικό ευρωπαϊκές χώρες.

Ερ. Σας βοηθούν οι τοπικές αρχές της περιοχής;
Απ. Οι τοπικές φορείς Κοινότητα και Δήμος Κασσάνδρας, ενώ έχουν την διάθεση να μας βοηθήσουν, δεν τα έχουν καταφέρει λόγω  των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, συνέπεια της οικονομικής κρίσης. Παρόλα αυτά δείχνουν την καλή διάθεση για συνεργασία μαζί μας και μας παρέχουν κάθε βοήθεια δυνατή εκτός βεβαίως από το οικονομικό.

Ερ. Μέσα στον Ιούνιο ποιες δράσεις θα αναπτύξετε
Απ. Φέτος επειδή ο Σύλλογος θα κάνει επενδύσεις κάποιων χιλιάδων ευρώ με ιδία κεφάλαια, θα περιοριστεί στο μπιτς βόλευ που θα γίνει από 31-5 έως 2 Ιουνίου και όλο το βάρος θα πέσει πάνω στην προσπάθεια της μεταφορικής σύνδεσης. Μέσα από χορηγίες των τοπικών επιχειρηματιών και όχι μόνο προσπαθούμε να καλύψουμε τα κοστολόγια αυτών των εκδηλώσεων.

Ερ. Τι σκέφτεστε για το μέλλον;
Απ. Ο σύλλογος επιζητά την συνεργασία τόσο των τουριστικών καταλυμάτων όσο και του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής γιατί αντιλαμβάνεται ότι μέσα από την συνένωση και τη συνεργασία θα αναπτυχθούν αυτές οι δομές για την ανάπτυξη του τόπου μας. Μόνο μέσα από συνεργασία μπορεί να αλλάξει το κλίμα, να έρθει η ανάπτυξη και ο τουρισμός. Η περιοχή μας δεν είναι μονοδιάστατη, αλλά μπορούμε να εκμεταλλευτούμε κάθε θεματολογία που μπορεί να αναπτυχθεί στην περιοχή μας και κάθε μορφή τουρισμού ώστε ο τόπος  μας να γίνει μια κερδοφόρα και αναπτυξιακή περιοχή.


Πηγή:''Θέμα'' της Χαλκιδικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more