Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Τη συνοχή της κυβέρνησης δοκιμάζει ο αντιρατσιστικός νόμος



Σε συνθήκες πόλωσης μεταξύ Σαμαρά και των κυρίων Βενιζέλου και Κουβέλη, τη Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι τρεις εταίροι θα επιχειρήσουν να βρουν τη χρυσή τομή, αν και μέχρι σήμερα καμία πλευρά δε βάζει νερό στο κρασί της. 

Ο Αντώνης Σαμαράς θα

επιχειρήσει να πείσει τους δυο αρχηγούς πως το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνουν βελτιώσεις, ενώ τάσσεται κατά της σύστασης ιδιώνυμου αδικήματος, με το επιχείρημα πως παραβιάζει την ελευθερία της έκφρασης. 

Υπάρχουν σαφείς περιορισμοί που δεν επιτρέπουν τη θέσπιση "ιδιώνυμου αδικήματος" αποκρούουν τη θέση του Μαξίμου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.. Επιμένουν να έρθει άμεσα για ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη, για να θωρακιστεί άμεσα το θεσμικό πλαίσιο απέναντι στις προκλήσεις της Ακροδεξιάς και επικαλούνται Οδηγία της Ε.Ε. που ζητά εναρμόνιση με το Ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο. 

Ενδεικτική του εκρηκτικού κλίματος στη συγκυβέρνηση είναι η επίθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Ν.Δ. - την οποία πάντως δεν κατονόμασε - ότι επιχειρεί να προκαταλάβει τη Βουλή σε σχέση με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ενώ μίλησε για ανεπίτρεπτη δημόσια διαφωνία που αδικεί το πολιτικό πλαίσιο λειτουργίας της Κυβέρνησης. 

Τη δημόσια διαφωνία αξιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, επίσης, ζητά την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου, ενώ κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι με τη στάση της επιχειρεί να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη και από τη δεξαμενή των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more