Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ημέρα σταδιοδρομίας



                Την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 στο Γυμνάσιο Νέου Μυλοτόπου έλαβε χώρα η «Ημέρα Σταδιοδρομίας» στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
                Στην εκδήλωση οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τρία επαγγέλματα από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, μέσα από την παρουσίασή τους και το διάλογο με τρεις επαγγελματίες : τον κον Θέμμη Μάγγο , οδοντίατρο, την κα Ευαγγελία Ρήντου , ψυχολόγο και την κα Σαραντία Σαββίδου, κομμώτρια.

                Στη συνέχεια στο δεύτερο μέρος, στο οποίο ήταν καλεσμένοι και οι γονείς των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου , παρουσιάστηκε  ως εισαγωγή η εισήγηση της κα Μαζηρίδου Ευδοξίας, διδάκτορα Ψυχολογίας με θέμα που αφορούσε τις επιλογές των παιδιών σε σχέση με τις προσδοκίες των γονέων.
                Ακολούθως τρεις εκπρόσωποι της Λυκειακής Εκπαίδευσης παρουσίασαν τις εκπαιδευτικές δυνατότητες - επιλογές των μαθητών μετά το Γυμνάσιο. Εισηγητές ήταν ο κος Σούγγαρης Γρηγόριος, από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, ο κος Μαυρογεωργιάδης Ευθύμιος από το 3ο Γ.Ε.Λ. Γιαννιτσών  και ο κος Μπαχαράκης Θωμάς από το Σ.Ε.Κ. – ΕΠΑ.Λ. Γιαννιτσών , οι οποίοι παρουσίασαν αντίστοιχα τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των μαθητών στους  αντίστοιχους τύπους σχολείων.
                Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η κα Αλμπάνη Μελίνα, υπεύθυνη ΚΕ.ΣΥ.Π. Ν.Πέλλας.
                Την εκδήλωση οργάνωσαν οι καθηγητές του μαθήματος Σ.Ε.Π. κα Μαζηρίδου Ελισάβετ ΠΕ01 και ο κος Σλίμπας Προκόπιος ΠΕ07 , με την υποστήριξη του Δ/ντη του Γυμνασίου Νέου Μυλοτόπου κου Νικολάου Ξανθόπουλου ΠΕ11 και την ευγενική συμμετοχή της κα Γιαλαμά Κατερίνας ΠΕ19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more