Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Εορτασμός για την επέτειο της επανάστασης στη Χαλκιδική


Με λαμπρότητα τιμήθηκε στον Πολύγυρο την Κυριακή η επέτειος της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική, με Δοξολογία, καταθέσεις στεφάνων και παρελάσεις μαθητών.

Το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Στράτος Σιμόπουλος, εκ μέρους της Ελληνικής Βουλής ο Βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμης Καράνασιος, ο εκπρόσωπος του Διοικητή του Γ' Σώματος Στρατού, ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Γιώργος, ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Σερρών, εκπρόσωποι των υπολοίπων Δήμων της Χαλκιδικής, αρχών και άλλοι επίσημοι.
Στις 11.30 π.μ. τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων της πόλης. Μαθητές από τα δημοτικά σχολεία του Πολυγύρου και όλων των δήμων της Χαλκιδικής παρέλασαν μπροστά στους επισήμους και στον κόσμο της Χαλκιδικής.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής με έργα των μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων της Εκπαιδευτικής μας Περιφέρειας, και με θέμα: «100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Χαλκιδικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more