Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ellin Air:Nέα αεροπορική εταιρεία από την Mouzenidis Travel




                                                                                                                                                                                             Η εταιρεία Mouzenidis Travel ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία νέας αεροπορικής εταιρείας με την ονομασία Ellinair,
η οποία θα παρέχει απευθείας πτήσεις από διάφορες περιοχές της Ρωσίας προς την χώρα μας. Η Mouzenidis Travel είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και έχει πολυετή εμπειρία στις τουριστικές αγορές της Ρωσίας,Ουκρανίας και Λευκορωσίας.



Εικόνα 1:Τα Airbus A320 της Ellinair

Σύμφωνα με τους ειδικούς στην ρωσική αγορά, η ζήτηση για διακοπές στη χώρα μας καταγράφει αύξηση κατά 20%, ποσοστό το οποίο επιβεβαιώνεται και από τις προ-κρατήσεις των τουριστικών πακέτων του tour operatorοr.


Η νέα αεροπορική εταιρία, που θα ξεκινήσει τα δρομολόγια τον Αύγουστο του 2013 , θα έχει αρχικά στο στόλο της τρία Airbus Α320, αλλά ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί το 2014.(εικόνα 1)



Αυτή τη σεζόν, η εταιρεία θα ξεκινήσει πάνω από 100 πτήσεις την εβδομάδα προς την Ελλάδα από 35 πόλεις της Ρωσίας.Ήδη η Ellinair έχει συνάψει συνεργασία με την ελληνική αεροπορική εταιρεία Astra Airlines,που δραστηριοποιείται στο αεροδρόμιο ''Μακεδονία'' της Θεσσαλονίκης(εικόνα 2).Παράλληλα όμως θα συνεργαστεί και με τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες Vim Airlines,Aeroflot,Rossiyan Airlines,Orenair,Ural Airlines και την Siberia Airlines,την ουκρανική Ukraine International Airlines,την Khors air και με τον εθνικό αερομεταφορέα της Λευκορωσίας Belavia.
Εικόνα 2:Η συνεργασία Astra Airlines-Mouzenidis Travel
Οι Ρώσοι ταξιδιώτες θα μπορούν πλέον να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι ελληνικούς προορισμούς:Αθήνα, Θεσσαλονίκη (Χαλκιδική-Πιερία-Θάσος), Άραξο (σε όλη την Πελοπόννησο), Ηράκλειο (για όλη την Κρήτη), Κέρκυρα και Ζάκυνθο.
Επομένως,όπως επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Τουρισμού,οι αφίξεις τουριστών κυρίως από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης αναμένεται να ξεπεράσουν τις περσινές και φυσικά μία τέτοια ενέργεια θα τονώσει ακόμη περισσότερο τις τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής.




*Το άρθρο θα δημοσιευθεί και στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Χαλκιδικής ''Θέμα'' την Μ.Πέμπτη 02/04.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more