Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Παρέμβαση του δραστήριου Βουλευτή για αγροτικά θέματα


«Συνάντηση του Βουλευτή κ. Ιορδάνη Τζαμτζή με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλη για να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στους αγρότες  να υποβάλουν  δηλώσεις ζημιών»

  Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχο Βασίλη είχε σήμερα το πρωί, 22-4-2013, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, ζητώντας να γίνουν αναγγελίες ζημιών, ώστε οι αγρότες που δεν μπόρεσαν να υποβάλλουν δηλώσεις για ζημιές που υπέστησαν  επειδή δεν ήταν εμφανείς, να μπορέσουν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς.

  Ο κ. Τζαμτζής, ο οποίος από την Παρασκευή  19 Απριλίου 2013, κατέθεσε έγγραφο στον κ. Έξαρχο, κατά την συνάντηση τους σήμερα το πρωί, τόνισε ότι εμφανίστηκαν πολύ σοβαρές ζημιές μετά την άνοδο της θερμοκρασίας το τελευταίο διάστημα.
Οι ζημιές αυτές δεν είχαν δηλωθεί από τους αγρότες, επειδή το διάστημα μέχρι τις 8 Απριλίου,  που επιτρέπονταν η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους αγρότες, ο καιρός ήταν βροχερός και με χαμηλές θερμοκρασίες,  με αποτέλεσμα να μην είναι εμφανείς οι ζημιές που υπέστησαν τα δέντρα από τον παγετό και ζήτησε να γίνει αναγγελία ζημιάς εκ νέου και να δοθεί το δικαίωμα υποβολής δηλώσεων από τους αγρότες.

  Ο κ. Τζαμτζής επεσήμανε ακόμη στον κ. Έξαρχο ότι για πάρα πολλούς παραγωγούς εάν δεν υποβάλλουν δηλώσεις ζημιάς για τις ζημιές που έχουν υποστεί, τίθεται θέμα επιβίωσης.
Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση συμμετείχε και η Διευθύντρια του ΕΛΓΑ κα. Ηρώ Σούλιου, η οποία την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφτηκε το Υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια για να δει το πρόβλημα από κοντά.
Απαντώντας στον κ. Τζαμτζή ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Έξαρχος υποστήριξε ότι ο ΕΛΓΑ με πολύ προσοχή παρακολουθεί το πρόβλημα και το Διοικητικό Συμβούλιο θα πάρει τις αποφάσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more