Κυριακή 28 Απριλίου 2013

"Παίρνουμε μέτρα για να μπορέσουμε να στηρίξουμε πάνω απ' όλα την Ελλάδα".



Αυτό τόνισε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Βουλευτής κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, στο Πολυνομοσχέδιο, το οποίο θα έλθει την Κυριακή 28-4-2013 στην Ολομέλεια  για ψήφιση.

Στην ομιλία του ο κ. Τζαμτζής τόνισε τα εξης:


Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα Κόμματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από την πρώτη ώρα που δημιουργήθηκε η νέα Κυβέρνηση προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ και τη χρεοκοπία της. Αυτό που συμβαίνει κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Αντιπολίτευσης και είστε ασυνεπείς και ταυτόχρονα βρίσκεστε σε σύγχυση, αντιδράτε πολύ έντονα και παλινδρομείτε, οφείλεται στο γεγονός ότι ο αρχηγός σας επισκέπτεται από τη μια την Αργεντινή και από την άλλη επισκέπτεται τη Μέρκελ. Επιπλέον, συμβαίνει και κάτι ακόμα με εσάς του ΣΥΡΙΖΑ. Είστε αριστεροί, αλλά σπουδαγμένοι στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη.

 ΝΑΝΤΙΑ ΟΛΓΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ: Εγώ στην Αθήνα σπούδασα.
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Είναι αυτό που λέω «είστε αριστεροί με δεξιά τσέπη» στην ουσία.
Σας άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή όλους και τον τελευταίο ομιλητή τον κ. Λαφαζάνη, αλλά και τον κ. Πετράκο και όλους σας.
 Η ανακεφαλαιοποίηση προχωρά και μέχρι τέλος του μήνα ολοκληρώνεται.
Ο Πρωθυπουργός δεν πανηγύρισε για καμία νίκη, ήταν πολύ προσεκτικός στις λέξεις και στις κουβέντες που λέει τον τελευταίο καιρό, γιατί τον τελευταίο καιρό μίλησε δύο τρεις φορές. Αυτό που τονίζει είναι δουλειά, σοβαρότητα, αγώνας από όλους, για να μπορέσει η χώρα να επανεκκινήσει.
Αυτό προσπαθούμε όλοι μας εδώ μέσα, τουλάχιστον από την πλευρά της Κυβέρνησης, σε ένα δύσκολο εγχείρημα, όντως, γιατί το κάθε Κόμμα έχει τις δικές του ιδεολογικές αρχές τις δικές του αφετηρίες.
            Από εκεί και πέρα όμως φαίνεται ότι εσείς δεν καταλαβαίνετε από τέτοια πράγματα.
Αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι ότι πράγματι κάτι έχει αρχίσει και αλλάζει.
Βέβαια αυτό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν το καταλαβαίνουν, διότι άλλα στελέχη μιλούν και θέλουν την παραμονή στην Ε.Ε., άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε «θα σκίσουμε τα μνημόνια, άλλα στελέχη λένε «θα κάνουμε ανένδοτο αγώνα».
Πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους οι 13 συνιστώσες, που είστε.
 Εδώ μέσα αυτό που έρχεστε και λέτε δυστυχώς είναι «όχι σε όλα».
Εμείς κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, που αυτή τη στιγμή λείπουν και εδώ φαίνεται το πόσο μεγάλη σημασία δίνουν σε αυτό το νομοσχέδιο, για το οποίο πριν από λίγο «έχυναν κροκοδείλια δάκρυα» και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, ότι αυτό το νομοσχέδιο φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή των Ελλήνων. Κανείς δεν είναι μέσα εδώ και ώρα και το διαπιστώνετε.
Πέραν αυτού όμως θέλω να σας πω ότι εμείς κ. Πετράκο είμαστε πολλοί σοβαροί. Εσείς κάνετε πλάκα και δεν είστε σοβαροί. Ξέρετε γιατί; Γιατί πέραν του «όχι σε όλα» καμία πρόταση δεν καταθέτετε.
 Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου προωθούνται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που αφορούν την φορολογική πολιτική, την κοινωνική ασφάλιση, τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. 
 Στόχος του νομοσχεδίου είναι να επιλυθούν προβλήματα της εθνικής οικονομίας και αφενός μεν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας και αφετέρου να λειτουργήσει εύρυθμα και η δημόσια διοίκηση, αλλά στην ουσία το Κράτος.
Ρυθμίζονται θέματα ληξιπρόθεσμων χρεών για φυσικά πρόσωπα. Υπάρχουν ευνοϊκές ρυθμίσεις. Εγώ δεν θα σταθώ σε όλες αυτές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Πολύ σύντομα, κύριε Υπουργέ, θα σταθώ σε τρία θέματα.
 Λογιστές. Δεν μπορούμε να καταργήσουμε τα πτυχία. Πρέπει να ρυθμιστεί το θέμα αυτό. Τρεις μεγάλες εταιρείες, δύο, πέντε μεγάλες εταιρίες θα μπορέσουν με τη λογική αυτή να πάρουν και να τοποθετήσουν όλους αυτούς, τους οποίους λέμε ότι θα τους μαζέψουμε σε δύο κατηγορίες και να παίρνουν τη δουλειά απ' όλους τους υπόλοιπους.
Τότε γιατί σπουδάζουμε; Είναι ένα θέμα, το οποίο πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας, γιατί δεν αρκεί μόνον η εμπειρία.
 Υπάρχει κατ’ αρχήν και πάνω απ' όλα η γνώση και υπάρχουν πτυχία, υπάρχουν διδακτορικά, υπάρχουν χίλια δυό πράγματα, τα οποία δεν μπορούμε να διαγράψουμε.

Δεύτερο θέμα, είναι οι γεωπόνοι. Πιστοποιημένος διακινητής δεν μπορεί να λογιστεί. Σας το λέω ως παραγωγός. Το φάρμακο είναι δηλητήριο. Ένα λάθος μπορεί να κάψει όλη την παραγωγή, να κάψει και το ίδιο το δέντρο, μπορεί να δημιουργήσει τρομακτικά προβλήματα.  Γι' αυτό, λοιπόν, απαιτείται να είναι γεωπόνος.
 Στο μόνο, στο οποίο πρέπει να βάλουμε παρένθεση είναι ότι μπερδεύετε μέσα τοπολλαπλασιαστικό υλικό. Είναι άλλο πράγμα τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα, τα οποία είναι και αυτά χημικά και άλλο το πολλαπλασιαστικό υλικό.
 Βγάλτε το τελείως έξω. Θα αναγκάσετε τους αγρότες να δημιουργούν ποικιλίες μόνοι τους. Σας το επισημαίνω, γιατί είναι πολύ σημαντικό. Όμως, δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να καταργήσουμε τον γεωπόνο και τις σπουδές που κάνει ο άνθρωπος αυτός.
Γιατί; Γιατί το κενό του Κράτους έρχεται και το καλύπτει ο ιδιώτης γεωπόνος, πηγαίνοντας στα κτήματα και βλέποντας. Ο απλός διακινητής δεν θα μπορεί να προσφέρει καμία τέτοιου είδους υπηρεσία στον αγρότη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό.
 Λαϊκές αγορές τις Κυριακές. Πολύ σημαντικό. Διαφωνώ κάθετα με τον κ. Λαφαζάνη.
 Κύριε Λαφαζάνη, εδώ μιλάμε για στήριξη των παραγωγών.
Οι παραγωγοί θα έχουν δικαίωμα μια Κυριακή να πηγαίνουν στη λαϊκή αγορά τα προϊόντα τους. Αυτό που θέλουμε είναι και ο πολίτης να αγοράζει στη χαμηλότερη τιμή, αλλά και ο παραγωγός να έχει τη δυνατότητα μιας ρευστότητας, μία τουλάχιστον φορά την εβδομάδα σε μια λαϊκή που θα είναι μόνο για παραγωγούς και όχι για εμπόρους.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Στο Λεκανοπέδιο δεν μπορεί να γίνει αυτό.
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ: Το ίδιο ισχύει και για το Λεκανοπέδιο και στην Αθήνα υπάρχουν αγρότες. Στο Υπόλοιπο Αττικής υπάρχουν αγρότες.
Στο θέμα του bake off, αυτό που θέλουμε, κύριε Υπουργέ, είναι επαρκείς χώροι με προδιαγραφές.
 Είναι πολύ σημαντικό, από τη στιγμή που κρίνεται κιόλας επαρκές το πλαίσιο από την Ε.Ε., απλά να το αποτυπώσουμε σταθερά, ούτως ώστε να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Πρέπει να στηριχθεί ο παραδοσιακός φούρνος της γειτονιάς, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξουν επαρκείς χώροι με προδιαγραφές, μέσα στους χώρους, όπου θα πωλείται το ψωμί. Πιστεύω ότι και οι κάβες πρέπει να εξαιρεθούν από την πώληση του ψωμιού.
 Φωτοβολταϊκά. Οι ρυθμίσεις που έχουν γίνει έχουν εξαιρέσει πραγματικά μεγάλες ομάδες για τις οποίες έχουμε συζητήσει το θέμα πάρα πολλές φορές και ουσιαστικά έχουμε πει ότι δεν πρέπει να συμπεριληφθούν.
 Όμως, έχουμε την κατάργηση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής και πρέπει αυτή η ρύθμιση που αφορά το δύο συν ένα χρόνια έκτακτης εισφοράς, να παραμείνει στα «δύο χρόνια». Όχι «συν ένα».
Δεν αντέχουν. Αυτοί που έχουν αγοράσει τα φωτοβολταϊκά, ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό, πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα, τα ποσά τότε ήταν τρομακτικά. Για ένα φωτοβολταϊκό στέγης δεκαράκι, μικρό, 53.000 ήταν η τιμή. Άλλο τώρα. Τώρα έχει πέσει και συμφωνούμε απόλυτα.
 Τέλος, θα πρέπει να ισχύσει η μείωση του επιτοκίου από τις τράπεζες για όσο χρόνο για τη διετία αυτή ισχύει η έκτακτη εισφορά.
 Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κλείνω, λέγοντας ότι ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι δύσκολα τα μέτρα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι παίρνουμε μέτρα για να μπορέσουμε να στηρίξουμε πάνω απ' όλα την Ελλάδα. Εμείς, λοιπόν, αυτή την υπόθεση δεν την αφήνουμε στη μέση. Αυτή την υπόθεση τη στηρίζουμε με νύχια και με δόντια, για να μπορέσει να επανεκκινήσει η οικονομία, για να μπορέσει η Ελλάδα να προχωρήσει μπροστά. Ευχαριστώ.




Ιορδάνης Τζαμτζής: Με το  Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις», γίνεται πράξη το διαφάνεια παντού και αποκλείονται οι παρεμβάσεις»

«Γίνεται πράξη το διαφάνεια παντού και αποκλείονται παρεμβάσεις, όπως το παράνομο άνοιγμα φακέλων, οι αποκλεισμοί ενδιαφερομένων, οι ενστάσεις που συνεχώς υποβάλλονταν σε τέτοιες περιπτώσεις, ουσιαστικά μειώνονται γιατί πλέον η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά», αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κατά την ομιλία του στη Βουλή για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων» του οποίου είναι και Εισηγητής.

Κατά την 4η Συνεδρίαση της Ολομέλειας για το Νομοσχέδιο «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων», ο κ. Τζαμτζής ανέφερε τα εξής:

«Το νομοσχέδιο αυτό πραγματικά ρυθμίζει μια πλειάδα θεμάτων, αλλά το σημαντικότερο είναι το θέμα της διαδικασίας των ηλεκτρονικών, δημοσίων συμβάσεων.
 Τις μέρες που συζητήθηκε  το νομοσχέδιο επί της αρχής και επί των άρθρων, διαπιστώσαμε ότι μέσα στην αίθουσα υπήρχε μια γενικότερη θετική ανταπόκριση όλων των παρατάξεων σε μια διαδικασία όπου ξεφεύγουμε από τα τετριμμένα, ξεφεύγουμε από τα χαρτιά, ξεφεύγουμε από πολλές πιθανότητες λαθών, παρατυπιών ή ατασθαλιών και περνάμε στις δημόσιες συμβάσεις μέσα από ηλεκτρονικές διαδικασίες, σε ένα σύγχρονο τρόπο ηλεκτρονικής διακυβέρνησης από όπου απομακρύνεται η πιθανότητα να υπάρξουν φαινόμενα ατασθαλιών.
Αυτό που ουσιαστικά επιδιώκει η κυβέρνηση, με το «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις», δηλαδή το νομοσχέδιο που επεξεργαζόμαστε, είναι να υπάρξει πάνω απ' όλα διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία.
Πραγματικά το νομοσχέδιο αυτό φέρνει πολύ μεγάλες αλλαγές στη διαδικασία της προετοιμασίας μιας προμήθειας ή μιας ανάθεσης ή μιας εκτέλεσης ενός δημόσιου έργου και βεβαίως πάντα με τη χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών.
 Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα, υπήρξαν διαδικασίες, υπήρξε η παρέμβαση του ανθρώπου, ο οποίος διενεργούσε τέτοιου είδους διαδικασίες για προμήθειες ή έργα.
Με την τωρινή διαδικασία άρετε αυτό το πρόβλημα και βγαίνουμε από μια διαδικασία που πιθανόν να υπάρξουν, οι όποιες παρεμβάσεις και πηγαίνουμε σε μια διαδικασία διαφάνειας γι’ αυτές τις προμήθειες ή τα έργα.
Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι έχουμε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στον τομέα των προμηθειών, των υπηρεσιών και των έργων από την αρχή της διαδικασίας, δηλαδή από την υποβολή του αιτήματος και αυτό συνεχίζεται με την έγκριση, τον προγραμματισμό, την προκήρυξη, την ανάθεση και την εκτέλεση του έργου. Όλη αυτή η διαδικασία της προμήθειας αγαθών, υπηρεσιών ή έργων θα διενεργείται πλέον ηλεκτρονικά.

Γίνεται πράξη το διαφάνεια παντού και αποκλείονται παρεμβάσεις, όπως το παράνομο άνοιγμα φακέλων, οι αποκλεισμοί ενδιαφερομένων, οι ενστάσεις που συνεχώς υποβάλλονταν σε τέτοιες περιπτώσεις, ουσιαστικά μειώνονται γιατί πλέον η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά.
 Έχουμε το ξεκίνημα μιας νέας ηλεκτρονικής εποχής, στον τομέα των δημοσίων συμβάσεων, το οποίο θα λειτουργεί στο διαδίκτυο με την ονομασία Προμηθεύς.
 Έτσι, συμπληρώνεται η νομοθεσία σε μια προσπάθεια που είχε ήδη προηγηθεί, με τη δημιουργία του κεντρικού ηλεκτρονικού μητρώου δημοσίων συμβάσεων.
Ταυτόχρονα, με τη θέσπιση των κεντρικών αρχών ανάθεσης καταργούνται οι 7.000 αναθέτουσες αρχές και περιορίζονται σε περίπου 700. Οι διαγωνισμοί, από ένα όριο προϋπολογισμού και άνω, θα πραγματοποιούνται κεντρικά.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση των αρχών ανάθεσης, την εξοικονόμηση των χρημάτων για το δημόσιο με την περιστολή δαπανών, έτσι θα υπάρχει η επίτευξη καλύτερων τιμών σε προμήθειες και έργα. Θα υπάρχει εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων, εργατοωρών και φυσικά χρημάτων.
Πέρα από τη βελτίωση των οικονομικών του κράτους, πλέον,  με τη χρήση της ηλεκτρονικής υπογραφής στις δημόσιες συμβάσειςθα υπάρχει πολύ μεγάλο όφελος για το κράτος και για τον πολίτη, προμηθευτή ή κατασκευαστή. Έτσι θα μειωθεί η γραφειοκρατία, θα συμμετέχουν στις διαδικασίες των διαγωνισμών πολύ περισσότεροι ενδιαφερόμενοι και ουσιαστικά θα έχουμε εξοικονομήσει πολύτιμου χρόνο και μείωση εξόδων.

Το δεύτερο κεφάλαιο αναφέρεται στο γενικό εμπορικό μητρώο(Γ.Ε.ΜΗ)
Συστήνεται το Γενικό Εμπορικό Μητρώο στη διεύθυνση ανωνύμων εταιρειών πίστεως, της γενικής γραμματείας εμπορίου και καθορίζονται οι αρμοδιότητες του.

Στο 3ο κεφάλαιο, ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τα εμπορικά σήματα.
Υπάρχει μέσα μία σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων που φέρνουν αλλαγές, όπως το δικαίωμα χρήσης σήματος για αόριστο χρόνο και την καταβολή ετήσιου τέλους χρήσης από τον δικαιούχο.

Στο 4ο κεφάλαιο, ρυθμίζονται θέματα που έχουν σχέση με το παραεμπόριο, την κατάσχεση και καταστροφή απομιμητικών προϊόντων.
Δημιουργείται ταυτόχρονα στο Υπουργείο Ανάπτυξης Συντονιστικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση του παραεμπορίου, το ΣΥΚΑΠ και καθορίζεται και η λειτουργία του και οι αρμοδιότητές του.
Τροποποιούνται ακόμη θέματα και γίνονται σημαντικές αλλαγές, στον θεσμό των λαϊκών αγορών.
 Η αρμοδιότητα σε ότι αφορά τουλάχιστον τους 2 Οργανισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας και της Αττικής μεταφέρετε στην αιρετή Περιφέρεια.
Είναι θετικό αυτό που ειπώθηκε πριν από τον Υπουργό, δηλαδή, ότι παραμένει στους Δήμους η αρμοδιότητα.
Διότι, όπως είχαμε τονίσει η αρμοδιότητα αυτή επιβάρυνε τους Δήμους και οι Δήμοι ήταν αυτοί που είχαν όλη την  ευθύνη, όπως της καθαριότητας, του συντονισμού, του καθορισμού των χώρων, ουσιαστικά της εύρυθμης λειτουργίας των λαϊκών αγορών και για αυτό τονίσαμε ότι θα πρέπει να υπάρξει πολύ μεγάλη μέριμνα και ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό.
Γιατί, και από τις παρατηρήσεις που έγιναν από την Κ.Ε.Δ.Ε., το θέμα ήταν πάρα πολύ σημαντικό.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι είναι πολύ θετική η παραμονή της αρμοδιότητας στους Δήμους, διότι αυτοί φέρουν το βάρος και θα πρέπει να έχουνε και την ευθύνη της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.
Ακόμη, θεωρώ κύριε Πρόεδρε, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι το Υπουργείο έκανε δεκτές κάποιες παρατηρήσεις που είχαμε υποβάλλει σχετικά με το θέμα των λαϊκών αγορών και μιλώ, αφενός μεν για το τέλος ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα που θα παραμείνει στο 5%. Η πρότασή μας ήταν να παραμείνει στο 2,5% για την Αττική και 5% στην Βόρεια Ελλάδα.
Φυσικά, είδα και μέσα στο νομοσχέδιο να περνάει το ημερήσιο τέλος και σας λέω ότι για αυτούς ιδιαίτερα στην Βόρειο Ελλάδα όπου υπάρχει πρόβλημα και πολλές φορές δεν παρευρίσκονται – δεν μπορούν να παραβρεθούν, να μην πληρώνουν αυτό το ημερήσιο τέλος είναι σημαντικό. Διότι πραγματικά οι καιρικές συνθήκες πολλές φορές ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα δεν επιτρέπουν στον παραγωγό να παραβρεθεί στην λαϊκή αγορά.
Ακόμη ρυθμίζονται θέματα που έχουν σχέση με τα πρατήρια καυσίμων.
 Εγκαθίσταται, πλέον, το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμων και αυτό είναι κάτι που γίνεται δεκτό και από την μεγάλη πλειοψηφία των πρατηριούχων. Το σύστημα εισροών καυσίμων, θα δώσει την δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της λαθρεμπορίας στα καύσιμα και είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Επίσης, ρυθμίζονται ακόμη θέματα που έχουν σχέση με τις ποινές που θα επιβάλλονται.
Τέλος, δημιουργείτε στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων Επιτροπή Συμβιβασμού, για την διευκόλυνση της μεσολάβησης μεταξύ των Φορέων χρέωσης διοδίων στην Ελλάδα και των παρόχων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Τηλέδιοδίων.
Ρυθμίζονται ακόμη θέματα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θέματα που αφορούν τις απαλλοτριώσεις που διενεργεί το «Αττικό Μετρό» και ενσωματώνεται πλέον ως 59ο άρθρο, το άρθρο για την επιχορήγηση του ENISA που θα έχει έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.
Πολύ σύντομα και ολοκληρώνω, κύριε Πρόεδρε, κλείνω την Εισήγησή μου, γιατί τα έχουμε ήδη πει όλα αυτά τα θέματα.
 Κρίνω και εγώ ότι είναι πολύ σημαντικό ότι αποσύρεται το άρθρο 44 και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Πρόεδρε, εγώ θέλω να συμφωνήσω με την τοποθέτησή σας απόλυτα και λέω ειλικρινά ότι με καλύπτει και εμένα αυτή η τοποθέτηση, γιατί πρέπει πραγματικά εφόσον έρθει στο επόμενο νομοσχέδιο, δηλαδή αύριο στην Βουλή μέσα στο πολυνομοσχέδιο, θα πρέπει το Υπουργείο να λάβει υπόψη του πολύ σοβαρά όλες τις παρατηρήσεις που έχουμε υποβάλλει κατά την διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου και επί της Αρχής και επί των Άρθρων που προηγήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.
Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε».


                                                                                    
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΤΖΑΜΤΖΗΣ 
Κοσμήτορας της Βουλής 
Βουλευτής ΝΔ Πέλλας 
Πλ.Δημοκρατίας 5, Σκύδρα
Τ.Κ. 58500 Ν.Πέλλας
E-mail: dtzamtzis@yahoo.gr
Ιστοσελίδα: dtzamtzis.gr 
Τηλ: 2381082831, 83333
Φαξ: 2381082511 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more